Leven en werken als HSP

Mijn eigen werkervaring

In mijn werkende leven binnen verschillende organisaties heb ik zowel de positieve als de negatieve impact meegemaakt van hoogsensitiviteit op de werkvloer. Het geeft me heel veel energie als ik samenwerk met collega’s die me goed kennen, weten hoe ik in elkaar steek en weten waar ik goed in ben. De communicatie verloopt soepel en je hoeft elkaar weinig uit te leggen. Het onderlinge plezier en samen ergens voor gaan is heel prettig. En als ik dan ook nog voldoende vrijheid en autonomie krijg van mijn leidinggevende EN ik heb het gevoel dat mijn werk nuttig en zinvol is, dan heb ik de perfecte werkplek voor mij als HSP gevonden!

Ik heb helaas ook de andere kant meegemaakt. Een manager zonder aandacht voor de talenten van mij en mijn teamleden, maar puur gericht op het behalen van de resultaten. Collega’s die onderling veel roddelen, veel frustratie in het team en zelfs langdurig verzuim. Veel tijd en energie was ik kwijt met gesprekken met collega’s over onderling gedoe en ruzies. Vergaderingen waren niet effectief en duurden lang omdat we niet op één lijn zaten en er veel miscommunicatie was. Voor een niet-HSP al niet prettig, laat staan voor een HSP waar alles veel heftiger binnen komt.

Mijn eigen goede en slechte ervaringen in teams en met leidinggevenden hebben me gemotiveerd om hoogsensitieve mensen te gaan coachen. Ik richt me dan ook specifiek op deze doelgroep om door middel van gerichte coaching meer balans te creëren op de werkvloer om de voldoening in het werk en het werkplezier te vergroten.

Mijn missie

Het is mijn missie om te zorgen dat iedereen zichzelf kan zijn op de werkvloer. Ik vind het belangrijk dat je gezien en gewaardeerd wordt voor de talenten die je hebt als HSP. Zodat je uiteindelijk in balans en met meer voldoening kan werken.

In het werken met paarden kun je niks anders dan jezelf zijn. Paarden reageren het beste op je als je authentiek en congruent bent. Voor mij is om die reden het coachen met paarden de meest effectieve methode om mijn missie te bereiken. En ook niet onbelangrijk, ik kan mijn liefde voor paarden combineren met het helpen van mensen zich verder te ontwikkelen!

leiderschapscoach

Opleidingen, accreditaties en certificeringen

Ik ben opgeleid tot NLP coach (Master Practitioner), heb de opleiding Personeel & Arbeid gedaan en ben geaccrediteerd voor de Jungian Type Index, een assessment gericht op het identificeren van voorkeursgedrag.

Daarnaast heb ik de 2-jarige opleiding tot equine assisted coach (paardencoach) gevolgd bij Educatief Centrum Keulseweg, de enige door NOBCO/EMCC geaccrediteerde opleiding binnen Nederland voor paardencoaching. Ik ben geregistreerd bij het kwaliteitsregister voor de equine assisted coach: KREAC.

Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen en volg elk jaar een aantal trainingen en workshops. In 2017 heb ik de training ‘werken met mindfulness’ gevolgd. In 2018 ben ik gekwalificeerd om de programma’s van de Purposeful Leadership Company te mogen geven.

In 2019 heb ik de opleiding tot Hooggevoeligheidscoach gevolgd om HSP’s nog beter te kunnen begeleiden.

Vanaf 2020 ben ik aangesloten bij HSP Begeleiding Nederland.

Werkervaring

Mijn 19 jaar werkervaring in Human Resources bij verschillende bedrijven, waaronder 9 jaar bij DSM, dragen bij aan de goede basis van mijn coachpraktijk. Ik ben onderdeel geweest van verschillende managementteams en heb binnen uiteenlopende sectoren, zoals de kinderopvang, sociale werkvoorziening en productiebedrijven mensenkennis opgedaan.

Ik heb veel ervaring in het coachen van het management, medewerkers en teams. Ook heb ik management development programma’s opgezet en veranderingstrajecten begeleid.

Wil je weten wat ik kan betekenen voor jou?

Neem contact op

&Co

Het ‘& Co’ deel van Caja&Co staat voor de paarden waar ik mee werk in Sliedrecht en Moordrecht. De paarden fungeren als co coach tijdens de individuele – en team sessies. Paardencoaching is een verrassende en uiterst effectieve manier om inzichten in gedrag te krijgen.

‘& Co’ staat daarnaast voor het vaste team van andere coaches en trainers waar ik graag mee samenwerk in de regio Drechtsteden en regio Rotterdam. Deze coaches delen dezelfde waarden, normen, deskundigheid en professionaliteit als waar ik voor sta. Dit waarborgt de continuïteit van de sessies en garandeert het maatwerk wat geleverd kan worden in samenwerking met andere professionals.

Als het gaat om teambuilding met paarden werk ik samen met Miranda van de Schuur en Giesje Zwennes. In Dordrecht werk ik samen met Christine van Alten- den Boer van CAB Training & Coaching. Christine schakelt mij in als paardencoach voor onderdelen van haar teamontwikkelingsprogamma’s en leiderschapsprogramma’s.

Mijn droom

Ik heb een grote voorliefde voor Afrika en met name Namibië. Sinds ik voor het eerst op vakantie ging naar Namibië in 2004 ben ik mijn hart verloren aan dat land en ga ik er regelmatig naar terug.

Met name de prachtige natuur, de wilde dieren, het klimaat en de open ruimte spreken me erg aan. Namibië is, op Mongolië na, het dunst bevolkte land van de wereld. Veel ruimte dus voor de afwisselende natuur; bergen, woestijn, savannes, kust en wildparken. Ik vind het heerlijk om daar te paardrijden tussen de wilde dieren.

Het is mijn droom om ooit in Namibië te kunnen werken als paardencoach en managers te coachen en trainen in de natuur.