interim HR Manager

Allround HR Professional

Als allround HR Professional in uiteenlopende bedrijven heb ik uitgebreide en diverse ervaring met alle HR processen en werkzaamheden. Gedurende ruim 20 jaar ben ik werkzaam in het vakgebied en heb ik vele reorganisaties, fusies en veranderprocessen begeleid en meegemaakt. Ook heb ik me beziggehouden met verzuimbeleid en het managen van complexe verzuimcases. Ik heb veelal gewerkt in internationale (matrix) organisaties, met name technische en productie omgevingen.

Ik weet als interim HR Business Partner of interim HR Manager snel mijn weg te vinden binnen een organisatie en pas me van nature soepel aan aan mijn omgeving en de heersende cultuur. Ik ben pragmatisch, perfectionistisch, gestructureerd en neem de lopende zaken van een (afwezige) HR Adviseur, HR Manager of HR Business Partner op een vlotte, integere en professionele manier over.

Wat ik voor je kan betekenen

  • Vervanging van een zieke of zwangere HR Professional in je team

  • Tijdelijke overbrugging totdat je HR vacature permanent is ingevuld

  • Additionele ondersteuning tijdens drukke periodes (reorganisaties, verandertrajecten, hoog ziekteverzuim, toename in ontslagcases)

  • Ondersteuning bij HR projecten, bijvoorbeeld het ontwikkelen en invoeren van nieuw HR beleid, het stroomlijnen van HR processen of het opzetten van een coaching- & trainingsprogramma

Mijn HR-visie: balans, congruentie en authenticiteit

Op mijn 26e wist ik na verschillende baantjes en opleidingen eigenlijk nog steeds niet wat ik wilde doen. Mijn moeder werkte toentertijd op de P&O afdeling van Nedstaal. Afgaande op haar verhalen kreeg ik de indruk dat het P&O-werk of HRM wel bij me zou passen. Via uitzendwerk kwam ik terecht bij een kinderopvangorganisatie waar ik uiteindelijk 5 jaar heb gewerkt en me het HR vak in de praktijk eigen heb gemaakt. Vertrouwend op mijn eigen innerlijke kompas van rechtvaardigheid en integriteit en een grote dosis gezond verstand runde ik na 6 maanden al de HR afdeling van deze kinderopvangorganisatie. Na 2 jaar besloot ik om de hbo-opleiding Personeel & Arbeid te gaan doen. Ik heb nog geen seconde spijt gehad van deze keuzes.

Nog steeds vertrouw ik op mijn innerlijke kompas als het gaat om HR. Ik ben altijd op zoek naar de balans tussen de belangen van de medewerkers en de belangen van de organisatie. Er is een wederzijdse afhankelijkheid, maar soms zijn er tegenstrijdige belangen. HR is wat mij betreft het middel om deze belangen op één lijn te krijgen.

Interim opdrachten: focus op ondersteuning

Mijn focus ligt op het begeleiden, coachen en adviseren van het management. Managers binnen een organisatie hebben naar mijn mening een grote impact op de motivatie en productiviteit van de medewerkers. Als ik tijdens mijn periode als interim HR manager of HR adviseur de managers op een goede manier kan ondersteunen zijn zij op hun beurt in staat het beste uit hun eigen medewerkers te halen.

Inzetbaarheid

Het is erg fijn en verrijkend om mijn bezigheden als zelfstandig coach en trainer af te wisselen met interimopdrachten in een team. Je kunt me inzetten voor korte of langere periodes voor 1 tot maximaal 3 dagen per week. Ik ben flexibel in mijn werkdagen.

Op zoek naar een interim HR Business Partner of HR manager?

Bijzonder prettig met je samengewerkt de afgelopen maanden! Dank je wel daarvoor. De grote hoeveelheid HR-kennis en ervaring die je hebt in combinatie met je coach ervaring zorgde ervoor dat je veel verschillende zaken hebt kunnen oppakken. Zowel op individueel als ook op organisatieniveau. Knap hoe snel je de weg wist te vinden binnen de organisatie.

Femke de Haan, HR Director EU/R Mammoet

Caja is een toegewijde, hardwerkende HR professioneel die tijdens een organisatiewijziging in mijn team van grote steun was in de voorbereiding en uitvoering. Haar adviezen zijn duidelijk en grondig, wat erg heeft ondersteund om dit een efficiënt proces te laten zijn. Het coachende karakter van Caja komt op een fijne manier naar voren, zowel naar mijzelf als naar teamleden, wat haar een prettige collega maakt! Voor iedereen die een (interim) HR pro zoekt, kan ik Caja van harte aanbevelen.

Jan Pieter Nagel, Manager EMD Mammoet

Caja was a blessing for me: she came in when 2 senior HR team members left and she immediately picked up priorities. Very soon she was clear on short term goals in a business that was struggling while continuing to work on the structure needed and missing in the HR area. She used her coaching skills combined with determination to bring the leadership team together and she never let me down. Although she was a subordinate, I always saw her as a partner, extremely accountable, proactive and knowledgeable. No doubt I will want to work with her again in the future.

Celestina Raggi, VP Human Resources Emerson

Caja heeft van augustus 2019 tot april 2020 bij Gunvor gewerkt als HR Business Partner a.i. voor de raffinaderij en terminal. Met haar brede ervaring en effectieve aanpak heeft zij in korte tijd het vertrouwen gewonnen van zowel medewerkers als management. Op verschillende gebieden heeft zij in de relatief korte periode dat zij bij ons werkzaam is geweest waardevolle bijdragen geleverd, zoals bijv. op een aantal personeelsdossiers, lastig te vervullen vacatures en organisatieontwikkeling. Bovenal is Caja een zeer plezierige en integere collega die aan een half woord genoeg heeft en gedreven is om een optimaal resultaat te behalen!

Alex Meeusen, HR Manager Gunvor Petroleum Rotterdam

Ik ben erg onder de indruk geraakt van Caja’s kwaliteiten als HR professional. De snelheid en daadkracht waarmee zij o.a. recruitment en complexe dossiers in onze organisatie heeft aangepakt zijn lovenswaardig. Een fijne collega die al na een paar weken op een heel natuurlijke manier een vaste plek in onze organisatie heeft verworven.

Constantijn Tsiris, General Manager Benelux Emerson

Caja Revenich is a true HR professional. She instills trust, communicates very clearly and very well, is organizational savvy and learns very quickly. Caja came into our organization as interim HR Business Partner to cover a long term sick leave and she adapted very easily. She has a very good moral compass, a proactive attitude and a ‘can do’ mentality. During her 5 months at Emerson she dealt with some difficult & complex cases and a high level of recruitment activities, and she stays in control and on top of things at all times. Caja helped improve some of our processes and coached us on new options / new approaches (for example for long term sick employees). We will miss her!

Inge Kan, HR Manager Benelux Emerson

Interview

Als HR Professional ben ik lid van Rumbold, een interim HR community. Als onderdeel van de kennismaking heb ik een interview gegeven wat je hier kunt lezen.