Teambuilding met paarden

Een goed team?

Elk team doorloopt een aantal ontwikkelingsfases om tot een goed functionerend team te komen, ook jouw team!

Onderling vertrouwen

Een gezonde basis voor elk team is onderling vertrouwen. Vertrouwen ontstaat echter niet vanzelf en soms ontbreekt het binnen teams. Dat kan voor problemen zorgen:

 • Er is geen begrip voor elkaar
 • Er zijn sub-groepjes binnen het team ontstaan
 • Er wordt onderling veel geroddeld
 • Teamleden geven elkaar geen feedback
 • Afspraken worden niet nagekomen

Herken je bovenstaande situaties in jouw team? Ze maken het moeilijker om teamresultaten te behalen, waardoor er een negatieve sfeer ontstaat en de samenwerking steeds verder verslechtert. Een teambuildingactiviteit met paarden kan jullie helpen!

Merk direct verschil

 • Samenwerken verloopt soepel

 • Overleggen in een positieve sfeer

 • Goede afbakening van de taken en verantwoordelijkheden

 • Een gedeelde visie en een gezamenlijk doel

 • Elkaar respectvol houden aan afspraken

Haal het beste uit je team met paardencoaching

Doorbreek de negatieve spiraal. Sta even stil en reflecteer. Teambuilding met paarden of het opstellen van een teamprofiel zijn goede hulpmiddelen om het vertrouwen en onderling begrip binnen een team te vergroten.

Leer beter samenwerken en communiceren

Ook is paardencoaching bijzonder effectief als het gaat om het verbeteren van de samenwerking en de communicatieve vaardigheden binnen een team. De activiteiten met de paarden maken leiderschapsstijlen en werkprocessen direct inzichtelijk en het team heeft een gezellig en leerzaam teamuitje waarbij ze elkaar op een speelse manier beter leren kennen.

Doelstellingen

Tijdens het intakegesprek bespreken we welke doelstellingen behaald moeten worden tijdens de teambuildingsessie. Op basis daarvan maken we een op maat gemaakt programma met activiteiten die aansluiten bij het team en de doelstellingen.

Direct vertaalbaar naar de werkvloer

De activiteiten die het team tijdens de teambuilding uitvoert, zijn direct te vertalen naar relevante situaties op de werkvloer. Het team krijgt van het paard directe feedback – zonder oordeel – die de onderlinge dynamiek en de patronen binnen het team zichtbaar maakt.

Resultaat

Het team wordt zich hierdoor bewust van wat goed werkt binnen het team en wat minder goed. Na een gezamenlijke reflectie, gefaciliteerd door de coaches, gaat het team direct aan de slag om de door henzelf aangedragen oplossingen in de praktijk te brengen.

Overige coaching met paarden

Paardencoaching met teams kan ook ingezet worden als onderdeel van een teamtraining of in een langer lopend veranderingsproces. Werken met paarden is een waardevolle en unieke ervaring, door de ervaringsgerichtheid en doordat het team echt even helemaal out-of-office is.

Waar

Voor een halve dag of een hele dag teamactiviteit met paarden kun je terecht in Moordrecht.

Unieke voordelen van teambuilding met paarden:

 • Andere omgeving en helemaal out-of-office
 • Paarden hebben geen verborgen agenda
 • Het team krijgt feedback zonder oordeel
 • Leren door te ervaren
 • Experimenteren met nieuwe manieren van samenwerken en communiceren

Benieuwd geworden? Kom langs voor een gratis proefsessie paardencoaching met een van je collega’s! 

An innovative and inclusive approach to team building.

Kris Ferguson, Regional Sales Manager APAC

This is an amazing session that moves any team out of their normal comfort zone and routines to show how team work can be used to achieve an unconventional goal.  Well worth the day.

Greg Kesel, Business Unit Director

De sessie is laagdrempelig en leerzaam. Zeker ook een aanrader voor mensen die ontzag hebben voor paarden; want wie weet, ga je naar huis als paarden-fan. Nuttige en sfeervolle teambuilding-activiteit.

Team Gemeente Rotterdam