Themadagen

Voor coaches (in opleiding)

Speciaal voor coaches (in opleiding) organiseer ik samen met Iris de Reus een nascholing over het thema ‘Hoogsensitiviteit bij volwassenen’. Ik beschouw mezelf zeker niet als expert op dit gebied, maar ik wil graag mijn praktische en theoretische kennis over dit onderwerp overdragen aan andere coaches. Er is namelijk nog steeds veel onduidelijkheid en onbegrip over hoogsensitiviteit, ook onder therapeuten en coaches.

Persoonlijke ontwikkeling

Miranda van de Schuur Coaching (Paardenplezier) en Caja&Co slaan de handen in één en organiseren samen bijzondere themadagen in 2020. Deze maandelijkse themadagen zijn los van elkaar te volgen, maar vormen tevens een mooie reeks van dagen waarin je gericht kunt werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Als hoogsensitief  persoon is het extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en jezelf te blijven ontwikkelen. De meeste HSP’s zorgen beter voor anderen dan dat ze voor zichzelf zorgen. De eigen behoeftes en wensen komen vaak op de laatste plaats.

Om deze reden bieden wij themadagen waarin jouw ontwikkelingsthema’s centraal staan en jij je volledig kunt focussen op jezelf. Alleen als je goed voor jezelf zorgt, ben je in staat voor anderen te zorgen!

Nascholing voor coaches; Hoogsensitiviteit bij volwassenen – 8 april 2020

Ben jij coach (in opleiding) en wil je meer weten over hoogsensitiviteit bij volwassenen?
Bijvoorbeeld omdat je:
– zelf hoogsensitief bent en meer wilt ontdekken over deze eigenschap.
– wilt leren hoe je je eigen hoogsensitiviteit als kracht kunt gebruiken tijdens het coachen.
– coachklanten krijgt die hoogsensitief zijn.
– benieuwd bent naar de voordelen en valkuilen van een hoogsensitieve coachee tijdens een coachtraject.
– specifieke coachmethodes wilt leren die goed werken bij HSP’s.

De laatste jaren heb ik mezelf verdiept in het onderwerp hoogsensitiviteit. Niet alleen omdat ik zelf hoogsensitief ben, maar ook omdat ik in mijn coachpraktijk steeds meer hoogsensitieve coachees tegen kwam. En dat is ook niet gek, want hoogsensitieve personen (HSP’s) hebben een veel grotere kans om vast te lopen in hun werk en hun privéleven door deze eigenschap. HSP’s hebben vaker en sneller last van psychische klachten en trauma’s. Uit onderzoek van Esther Bergsma is gebleken dat 57% van de HSP’s in Nederland te maken krijgen met een burn-out. Ter vergelijking, in Nederland heeft “slechts” 16% van de beroepsbevolking te maken met een burn-out. De kans dat jij als coach een HSP in je praktijk krijgt, is dus erg groot.

Wat gaan we behandelen tijdens deze training?

• Wat is hoogsensitiviteit en de belangrijkste kenmerken
• De verschillende subtypes, zoals de High Sensation Seeker
• Jouw eigen sensitiviteit
• Overprikkeling en hoe hiermee om te gaan en te voorkomen
• Hoogsensitiviteit en werk
• Hoogsensitiviteit en relaties
• Hoogsensitiviteit en coaching; zowel bekeken vanuit de coach als de coachee
• Verschillende coachmethodes waaronder mijn Body, Mind & Soul coachmethode
• Oefensessies bij de paarden

Werk je al als HSP coach en heb je al (veel) gelezen over hoogsensitiviteit dan is deze training minder geschikt voor je. Ik ga de basis begrippen behandelen en inzoomen op jouw eigen mate van sensitiviteit. Daarnaast zal ik mijn coachmethode, de Body, Mind & Soul methode toelichten. Uiteraard gaan we zelf aan de slag en gaan we enkele coachmethodes bij de paarden oefenen met elkaar.

De training wordt gegeven in Moordrecht. We werken tijdens deze dag met de fijne kudde van Paardenplezier. Een lekkere lunch is inbegrepen.
Heb je na de training nog behoefte aan individuele begeleiding dan krijg je gedurende 6 maanden na de training 10% korting.

Ik werk met een klein groepje (maximaal 8), dus meld je snel aan via info@cajaco.nl.

Praktisch
Datum: 8 april 2020
Tijd: 10.00 – 16.00 uur
Locatie: Paardenplezier in Moordrecht
Kosten: € 199,- ex btw (incl. een lekkere lunch)

Schrijf je in voor één van de themadagen!

Themadag: Hoe blijf je in balans op je werk?

Werk kan een behoorlijke uitdaging zijn. Niet alleen werkinhoudelijk, maar ook de omgang met verschillende collega’s, drukte in de kantoortuin, een manager die je op de huid zit of een leidinggevende die jou niet begrijpt. Veel mensen raken uit balans door hun werk, door hoe ze omgaan met stress maar ook omdat ze niet op tijd grenzen aangeven. Of door de druk die ze zichzelf opleggen en altijd alles goed willen doen, door alle ballen in de lucht willen houden. In balans blijven is dan een uitdaging. En alleen als je in balans bent, functioneer je het meest optimaal.

Wil jij ook je balans vinden in je werk en ontdekken wanneer jij op je best bent?
Wat is daar voor nodig? Welke omstandigheden zijn daar voor nodig? En hoe kun je deze voor jezelf creëren? Weet jij wat jou energie geeft en wat jou energie kost? Kun je makkelijk grenzen aangeven om in balans te blijven? Of ben jij diegene die alle gaten dicht loopt het werk. Of ben jij erg loyaal aan je werkgever, maar niet loyaal aan jezelf?

Je bent echt niet de enige! En het goede nieuws is, dat je er wat aan kunt doen. Want balanceren kun je leren!
Tijdens de themadag ‘Hoe blijf je beter in balans op je werk’ helpen wij jou, samen met de paarden, om jouw balans terug te vinden.
We werken aan lichaamsbewustzijn. Hoe merk je dat je uit balans bent? We onderzoeken wat jou energie geeft en wat jou energie kost. Wat kun je anders doen op je werk, zodat je beter in balans kan blijven? Hoe kun je beter of anders je grenzen aangeven?
Deze dag is helemaal voor jou om weer even terug te keren naar jezelf. Jouw balans zoeken en hervinden.

Resultaat aan het eind van de workshop:
– Je weet wat jou uit balans brengt
– Je hebt inzicht in wat jou energie geeft en energie kost
– Je bent beter in staat grenzen aan te geven
– Je kunt doelgerichte acties nemen om in balans te blijven
– Je hebt geleerd dat balanceren continue aandacht vraagt

Voor wie?
Voor mannen en vrouwen die hun balans willen terugvinden na een burn-out.
Of juist een burn-out of stress willen voorkomen.
Mannen en vrouwen die hoogsensitieve kenmerken hebben.
Voor iedereen die zijn balans even kwijt is.
En voor iedereen die wil leren balanceren.

Tijdens deze themadag werken we met de paarden om tot inzichten te komen. We gebruiken yoga en mindfulness oefeningen om jou te helpen je balans te vinden en te houden.

Praktisch
Datum: 5 februari 2020
Tijd: 10.00 – 16.00 uur
Locatie: Moordrecht
Kosten: € 299,- ex btw (incl. btw voor particulieren)

Deze themadag is onderdeel van een reeks themadagen. Bij de volgende themadag die je bij ons volgt, krijg je 10% korting.
Heb je behoefte aan individuele coaching na de themadag, dan ontvang je 10% korting. De coaching dient plaats te vinden binnen 6 maanden na de gevolgde themadag.