Een nieuw jaar is het moment voor goede voornemens. Veel mensen nemen zich voor om meer te bewegen, minder te eten, te stoppen met roken. Ik neem me voor om dit jaar mijn bedrijf succesvol te maken. Ik neem me voor…….. Klinkt toch een beetje passief vind je niet? Ik neem me voor….. Je hoort al bijna de ‘maar’ achter dat zinnetje door klinken. Ik neem me voor……… Het blijft toch iets wat je bedenkt in je hoofd, maar waar geen actie in zit.

Wil je echt iets veranderen in je leven en ergens mee stoppen of juist ergens mee gaan beginnen dan kun je beter doelen stellen. Een doel stellen klinkt al veel actiever niet waar?
Om eerlijk te zijn, ben ik een beetje allergisch geworden voor doelen stellen. Ik heb jarenlang doelen moeten stellen voor mijn eigen beoordeling en aan het eind van het jaar werd ik beoordeeld of ik de doelen die ik een jaar geleden opgeschreven had, wel of niet gehaald had. O ja, de doelen moesten ook nog SMART (specifiek, meetbaar enzo) zijn.
Dus dit jaar, nu ik mijn eigen bedrijf heb, ga ik doelen stellen op mijn manier! Mijn doelstellingen zijn een mix van grote doelen, kleine doelen, gekke doelen, makkelijk te behalen doelen en doelen die ik waarschijnlijk nooit ga halen. Mijn enige criterium is dat ik er zelf door geïnspireerd en gemotiveerd raak en de doelen een verlengstuk zijn van mijn missie en visie van mijn bedrijf.

Weet jij wat jouw missie is in het leven? Best een lastige vraag, ik weet het. Toch zeker de moeite waard om over na te denken. En hoe passen vervolgens jouw doelen hierin? De kans is een stuk groter dat jouw doelen omgezet worden in actie als je weet waar je het uiteindelijk allemaal voor doet.

Kortom, neem je niks voor, maar stel een doel en ga het gewoon doen!
En als je hulp nodig hebt bij het stellen of bij het behalen van je doelen, dan kan een coach je een steuntje in je rug geven en je op weg helpen.