1 van de minst leuke dingen van het leidinggeven is dat je tegen je eigen tekortkomingen aanloopt. Leider zijn vraagt veel van jezelf, je geduld, doorzettingsvermogen, inlevingsvermogen en ga zo maar door. Leidinggeven is bij tijd en wijle gewoon moeilijk.

Leiderschapsontwikkeling

Leiders die binnen hun eigen comfort zone blijven, worden nooit een goede leider. Ik weet het, dat is nogal een statement. Maar ik geloof daar echt in. Goede leiders worden niet geboren. Het is hard werken.
Het mooie van leiderschap is dat het een speeltuin is om jezelf nog beter te leren kennen en jezelf verder te ontwikkelen. Ontwikkel jezelf niet dan blijf je achter. Ontwikkeling vindt alleen plaats als je buiten je comfort zone treedt, je effort zone.
Zet je ego opzij, stel je kwetsbaar op, heb moed, durf fouten te maken. Want als jij dit niet doet, waarom zouden jouw medewerkers dat dan wel doen? Geef het goede voorbeeld, inspireer anderen ook moedig te zijn en buiten hun comfort zone te treden.

Perfecte leider

Voel jij ook die behoefte om jezelf te ontwikkelen als leider, maar ontbreekt het aan lef? Dan ben je echt niet de enige. Als leider worden al jouw acties gezien en onder de loep genomen. Je stelt je dus behoorlijk kwetsbaar op. Maar vanuit die kwetsbaarheid toon jij je kracht. Als leider hoef je ook niet alles te weten en het altijd goed te doen. Een goed voorbeeld zijn betekent niet dat je perfect moet zijn. Liever niet zelfs! Want vind jij perfecte mensen ook niet heel irritant? Niemand is perfect. Geloof me, ik heb het geprobeerd.

Wil jij liever een perfecte leider zijn of een leider waar iedereen voor wil werken? Iemand die zich openstelt, het voorbeeld geeft hoe je om gaat met persoonlijke ontwikkeling en anderen inspireert ook buiten de comfort zone te treden?
En het leuke is, hoe vaker je buiten je comfort zone treedt, des te groter wordt je comfort zone. Je ontwikkelt een steeds groter speelveld waarbinnen jij je kan bewegen als leider.

Makkelijker buiten je comfort zone

Ik help je met 4 manieren om makkelijker buiten je comfort te treden en jezelf sneller te ontwikkelen als leider:

1) Waar kijk je tegenop de komende week? Doe dat eerder. Uitstelgedrag komt vaak voor als je dingen moet doen die je spannend vindt. Bite the bullit. Eat your frog. Hoe je het ook wilt noemen, doe datgene wat je moeilijk vindt als eerste.

2) Wat doe je niet omdat je het eng vindt, lastig vindt? Stel een deadline voor jezelf en doe het toch. Bedenk achteraf wat het je opgeleverd heeft om het te doen. Was het echt zo eng, vervelend, moeilijk? Je zelfvertrouwen wordt vergroot als je dingen doet die je eng vindt.

3) Neem kleine stapjes. Je hoeft niet in één keer in het diepe te springen. Eerst even pootjebaden mag ook. Hierdoor maak je het voor jezelf beter hanteerbaar. Vind je het bijvoorbeeld moeilijk om een presentatie te geven voor een groot publiek? Doe de presentatie eerst voor je eigen team of voor je gezin.

4) Bekijk het luchtig. Zie het als een mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen, zie het als een speeltuin. Je mag fouten maken. Dat moet zelfs. Van je fouten leer je het meest!

Met paardencoaching buiten je comfort zone

Paardencoaching is voor mij dé manier om jou als leider te helpen om buiten je comfort zone te treden. En je daarmee te helpen je leiderschapskwaliteiten verder te ontwikkelen.
Eén van mijn klanten heeft weleens gezegd; paardencoaching bij jou is een comfortabel avontuur. Paarden zijn onbekend en onvoorspelbaar voor veel mensen, maar als paardencoach creëer ik een omgeving waarin je je op je gemak genoeg voelt om het avontuur aan te gaan. Ook in mijn coachsessies doen we het stapje voor stapje. Ik vraag je echt niet in de eerste coachsessie om op mijn paard te springen en weg te galopperen. Sterker nog, alle oefeningen doen we naast het paard en niet erop.

Coaching als speeltuin

Coaching is bij uitstek een mooi middel om je sneller te ontwikkelen als leider. En zeker coaching met de hulp van paarden bied je de mogelijkheid om te experimenteren, te spelen, te oefenen met nieuw gedrag. Het paard geeft je direct feedback op wat je doet, houd je een spiegel voor. Niet altijd makkelijk en zeker confronterend. Maar ook speels en met veel humor. Durf jij het aan?

Kijk hier voor de coachingspakketten en informatie over paardencoaching.